27.7.10

Tort "Päike"




4-5 apelsini
500 g kohupiima
2 dl vahukoort
20 g želatiini
apelsinimahla
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
250 g küpsiseid
marmelaadi

Koori apelsinid ja lõika põikipidi 0,5 cm paksusteks ratasteks. Vooderda anuma põhi ja küljed apelsinidega. Lahusta želatiin väheses apelsinimahlas ja jäta 10 minutiks paisuma. Seejärel pane see kuumavee anumasse. Vahusta kohupiim suhkrutega, lisa lahustunud želatiin, marmelaadi ja küpsise tükid ning soovi korral apelsini tükke ja marju. Lisa maitsestatud ja vahustatud koor. Tilguta apelsiniratastele pisut lahustunud želatiini. Vala mass kaussi ning lao peale siirupi või likööriga immutatud küpsised. Pane kook vähemalt 4 tunniks külmkappi. Serveerimiseks kalla kook anumast välja tordialusele.

Vaarika-kohupiimakoogikesed





Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3,5 dl jahu

Täidis:
1 dl vaarikakeedist
200 g kohupiima
1 dl vahukoort
2 muna
1 dl suhkrut

Põhja jaoks vahusta omavahel või ja suhkur. Lisa munad ja jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud muffinivormidesse. Eelküpseta "korvikesi" 225 kraadi juures 10 minutit.
Määri küpsenud põhjadele vaarikakeedis. Vahusta kergelt munad ja suhkur. Lisa kohupiim ja koor ning vala segu vormidesse. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.