13.8.10

Kohupiimatort maasikatega




Põhi:
1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit
200 ml vett

Vahele:
150 g maasikaid
veidi suhkrut

Kreem:
400 g torukohupiima
1/2 sidruni mahl
500 g maasikaid
500 ml vahukoort
200 g suhkrut
15 g želatiini

Kaunistamiseks:
250 g maasikaid
piparmündilehti

Küpseta tordipulbrist vastavalt pakendil olevale juhisele tordipõhi. Lase jahtuda ning lõika kaheks kihiks. Aseta üks kiht suuremasse lahtikäivate servadega vormi. Määri peale suhkruga purustatud maasikad ning pane peale teine tordipõhja pool.
Kreemi valmistamiseks sega kokku kohupiim, sidrunimahl, suhkur, maasikad (osa maasikaid lõika pooleks, osa purusta kahvliga). Seejärel lisa kreemile vahustatud vahukoor. Lõpuks lisa kohupiimakreemile paisutatud ja sulatatud želatiin.Vala kohupiimakreem tordile ja aseta tort vähemalt 3 tunniks külma.
Enne lauale panemist kaunista tort viilutatud maasikate ja piparmündilehtedega.