1.1.11

Kirsi-toorjuustutort



Põhi:
1,5 pakki Selga šokolaadiküpsiseid
100g sulatatud võid

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 sidruni mahl
3 tl želatiini + 6 spl vett
2 dl vahukoort

Kate:
1 purk kompottkirsse
5 dl kirsimahla (kompoti vedelikku)
1 spl suhkrut
3 tl želatiini + 6 spl vett

Põhja jaoks jahvata küpsised puruks ja sega need sulatatud võiga. Vajuta saadud mass 28 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane see külmkappi seisma.
Pane mõlemad želatiinikogused eraldi kaussidesse veega paisuma. Aseta kirsid mõneks ajaks sõelale nõrguma (vedelik jäta alles). 
Täidise tegemiseks tõsta toorjuust kaussi ja lisa sellele suhkrud ja sidrunimahl. Vahusta vahukoor. Sulata vesivannil üks kogus želatiini ning lase sellel natuke jahtuda. Seejärel lisa see toorjuustusegule. Viimasena sega ettevaatlikult hulka ka vahustatud koor. Kalla saadud segu koogivormi, lao peale kirsid nii, et need jääksid osaliselt sisse ning pane tort külma. Seni sulata teine želatiinikogus vesivannil ja lisa siis kompotivedelikule (koos suhkruga). Kõige peale laota lusikaga kompotivedelikku (alles siis, kui see on natuke paksemaks muutunud). 
Lase koogil jahedas üleöö seista.