5.3.11

Suursugune võileivatort




1 röstsai

Muna-krabinuudlitäidis:
2 keedetud muna
100 g riivitud juustu
100 g Merevaigu sulatatud juustu
1 sl paksemat majoneesi
125 g paksemat hapukoort
100 g makrat (st 1/2 pakki krabinuudleid)

Tuunikalatäidis:
1 nõrutatud tuunikalakonserv
100 g Merevaigu sulatatud juustu
0.25 sidrunimahla
1 sl paksemat majoneesi
125 g paksemat hapukoort
värsket tilli
kaunistuseks lõheroose, keedetud muna

Valmista kõigepealt muna-krabinuudlitäidis ja tuunikalatäidis.
Laota alusele 6 saiaviilu, määri peale pool tuunikalatäidisest ning selle peale pool muna-krabinuudlitäidisest.
Siis kiht saia, siis tuunikalatäidist, siis saia ja kõige peale ning servadele muna-krabinuudlitäidist.
Pane võileivatort 24 tunniks jahedasse (soovitavalt külmkappi).
Enne serveerimist kaunista võileivatort lõherooside ja hakitud keedumunaga.

Mõru šokolaadi koogikesed





200 g mõru šokolaadi
75 g võid
2 spl fariinsuhkrut
2 muna
1 spl jahu

serveerimiseks jäätist ja toormoosi

Tükelda šokolaad ning sulata koos või ja 1 spl fariinsuhkruga. Vahusta munad koos 1 spl fariinsuhkruga kohevaks vahuks. Lisa jahu ja jahutatud šokolaadisegu. Vala tainas väikestesse võitatud portsjonivormidesse ja küpseta 210-225 kraadi juures 10 min. Šokolaadikoogikesed peavad olema pealt kergelt pruunistunud ja seest nätsked.
Serveeri kohe.