29.6.11

Virsikukook




Põhi:
125 g võid
5 spl suhkrut
3 muna
1 kl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
natuke sidrunhapet

Täidis:
1 suur purk virsikukompotti

Kate:
250 g vanillikohupiima
2 dl hapukoort
2 muna
4 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad, sidrunhape ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Aseta tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi põhja.
Täidiseks viiluta virsikud ning laota tainale.
Katte tegemiseks sega omavahel vajalikud ained ja vala saadud segu virsikutele. Puista üle mandlilaastudega ning küpseta kooki 185 kraadi juures 20 minutit.

Iirise-juustukook




Põhi:
50 g sulatatud võid
150 g purustatud küpsiseid

Täidis:
500 g toorjuustu
1 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
2 muna

Kate:
1 pakk (150 g) iiriseid
2 spl piima

Põhja jaoks sega kokku küpsisepuru ja või. Patsuta saadud segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. 
Täidiseks sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur ja munad ning kalla põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Samal ajal sulata iirised koos piimaga ühtlaseks ning kui kook valmis, vala segu koogile. Kaunista küpsisepuru ja mandlilaastudega.

Porgandipirukas




Põhi:
15 g kuivpärmi (või 25 g presspärmi)
300 g jahu
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
3 spl õli
1 klaas sooja vett

Täidis: 
700 g keedetud porgandeid
2 keedetud muna
50 g sulatatud võid
5 tl suhkrut
1,5 tl soola
natuke muskaatpähklit (jahvatatud)

Põhjaks sega ettenähtud ained omavahel ja aseta saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 
Täidise jaoks riivi porgandid, haki muna ning lisa juurde ülejäänud ained. Laota segu tainale ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

27.6.11

Ricotta-rabarberikook




Põhi:
100 g toasooja võid
50 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Kate:
250 g ricotta kohupiimapastat
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
300 g tükeldatud rabarberit
2 spl suhkrut

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning jätka vahustamist kuni muna täieliku segunemiseni. Lisa hapukoor ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jagu ning töötle ühtlaseks tainaks.Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga ning suru taigen selle põhjale ja äärtele.
Katte jaoks sega omavahel ricotta kohupiimapasta, suhkur, vanillisuhkur ja muna ning vala põhjale.
Tükelda rabarber ning raputa ühtlaselt ricottakihile. Kõige peale raputa 2 spl suhkrut. Soovi korral võib suhkrule eelnevalt ka väheke kaneeli lisada.
Küpseta kooki 200 kraadi juures u 40 minutit või kuni ääred on kuldpruunid.
Tõsta ahjust välja ja lase maha jahtuda.

15.6.11

Lihtne rabarberikook




Põhi:
200 g võid
3 dl jahu
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
300-400 g rabarberit
1-2 tl kaneeli
1 spl suhkrut

Kate:
3 dl hapukoort
2-3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning töötle ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 25x35 cm ahjuplaadile või võiga määritud 28 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. 
Tükelda rabarberid, sega suhkru ja kaneeliga ning laota põhjale. 
Katteks vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillisuhkur ja hapukoor. Nirista segu ühtlaselt rabarberitele. 
Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 30-40 minutit (olenevalt ahjuplaadi või vormi suurusest) või seni, kuni kook on läbiküpsenud ja kuldpruuni värvi. Lase jahtuda ja serveeri.

Rabarberi-jogurtikook




Põhi:
3 muna
3 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid

Täidis:
2 dl maitsestamata jogurtit
0,5 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
300 g rabarberit

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sulatatud või. Tõsta tainas 24 cm läbimõõduga ümmargusse või piklikusse võitatud koogivormi. Aseta peale poolitatud või tükeldatud rabarberivarred.
Täidise tegemiseks sega omavahel jogurt, suhkur, muna ja vanillisuhkur. Vala segu koogipõhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 45 minutit. Serveeri jahtunult.