20.7.11

Karjala pirukad




Tainas:
2 dl vett
1 tl soola
5 dl rukkikroovjahu

Täidis:
5 dl vett
5 dl piima
2 dl pudruriisi
1,5 tl soola

Määrimiseks:
kuuma piima
sulavõid

Taina jaoks sega vesi, sool ja jahu omavahel. Sõtku sitkeks taignaks. Jaga taigen 14 võrdseks osaks. Rulli õhukesteks, ovaalseteks tükkideks. Määri täidis iga tainatüki keskele, keera servad peale ja vormi need sõrmedega laineliseks. Küpseta 210 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni pirukad hakkavad kuldseks muutuma. Kasta valmis pirukad kuuma piima sisse ja pane rätiku alla pehmenema. Määri sulavõiga ning serveeri suures kausis.

13.7.11

After Eight-juustukook




Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
70 g sulatatud võid

Täidis:
200 g After Eight šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
3 dl vahukoort

Põhja jaoks purusta küpsised, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru segu 26 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidiseks sulata šokolaad ning sega see kokku toasooja toorjuustuga. Vahusta koor ja lisa see šokolaadi-juustumassi hulka. Kalla täidis põhjale. Hoia kooki paar tundi kuni üleöö külmkapis.
Kaunista.

5.7.11

Beseekattega rabarberikook




Põhi:
100 g võid
2 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni

Täidis:
500 g rabarbrit
1 dl suhkrut

Kate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Põhja tegemiseks sulata kõigepealt või. Mikserda munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel ning lisa tainale. Kalla tainas lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale.
Katteks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur kolmes jaos aeg-ajalt vahustades, kuni besee on läikiv. Määri besee rabarbritele.
Küpseta 150 kraadi juures umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.