18.11.11

Kodujuustu-kirsitort




Põhi:
100 g võid
2 dl jahu
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 munakollane

Täidis:
500 g kodujuustu
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
20 g želatiini + 5 spl vett (paisutamiseks)
u 150 g külmutatud kirsse

Põhja tegemiseks sega omavahel jahu, suhkur ja vanillisuhkur. Näpi hulka külm tükeldatud või. Lõpuks lisa munakollane ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia külmkapis kuni 1 tund. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta 200 kraadi juures u 10 minutit.
Täidise jaoks pane želatiin koos veega paisuma ning siis sega omavahel kodujuust, hapukoor ja suhkur. Kui želatiini on küllalt paisutatud, sulata see vesivannil ja lisa täidise hulka (samal ajal pidevalt segades). Lõpuks sega kiirelt juurde külmutatud kirsid ja vala segu jahtunud põhjale.
Lase jahedas tarretuda soovitavalt üleöö.