27.1.12

Daim-tort




Põhi:
2 pk Selga šokolaadiküpsiseid
75 g võid
2 spl piima

Täidis:
2 dl vahukoort
500 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 spl želatiini + vett paisutamiseks
200 g Marabou Daimi

Põhja tegemiseks purusta küpsised, sega toasooja võiga ning lisa juurde piim. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse (ø 24 cm) lahtikäiva koogivormi põhjale.
Täidise jaoks paisuta želatiin külmas vees ja sulata. Nüüd vahusta koor ning maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa kohupiim ja purustatud Daim šokolaad. Sega hulka pidevalt segades veidi jahtunud želatiin. Kalla täidis vormi ning lase soovitavalt üleöö tarduda.
Kaunista sulatatud tumeda ja riivitud valge šokolaadiga.

19.1.12

Täidetud küpsised




Tainas:
125 g võid
1 ¼ dl suhkrut
1 muna
2 ½ dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut

Täidis:
200 g (pähklitükkidega) šokolaadi

Kaunistuseks:
šokolaadi
nonparelle

Vahusta või suhkruga ja lisa muna. Sega hulka eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning aseta tainas kile sees külmkappi (soovitavalt 1 tunniks).
Rulli jahedast võetud tainas õhukeseks ja lõika välja soovitud kujud. Küpseta 200 kraadi juures 5-8 minutit.
Sulata šokolaad, jaga pooltele jahtunud küpsistele ning tõsta kohe peale ülejäänud küpsised.
Kaunistamiseks nirista peale veel sulatatud šokolaadi ja puista nonparelle.