15.2.12

Keedukreemisüdamed




Põhi:
150 g keefirit
3/4 kl jahu
0,5 kl suhkrut
0,5 tl soodat

Vahele:
u 30 g vaarikaid

Keedukreem:
125 ml piima
1 munakollane
1 spl suhkrut
1 spl jahu
1 tl vanillisuhkrut

Põhja jaoks sega omavahel keefir, suhkur ja eelnevalt soodaga segatud jahu. Vala tainas võitatud vormi (18x25 cm) ja küpseta 180 kraadi juures 10 minutit.
Keedukreemi jaoks sega omavahel 2 spl piima, munakollane, suhkur ja jahu. Aja ülejäänud piim keema ja lisa pidevalt segades hulka eelnevalt saadud segu. Sega seni, kuni kreem pakseneb ning maitsesta siis vanillisuhkruga.
Lõika põhjast südamekujulise vormiga välja 6 südant, aseta pooled alusele ja immuta veega. Määri vahele eelnevalt kahvliga katki surutud vaarikad ja siis pool keedukreemist.
Aseta peale ülejäänud südamed, immuta ja pane peale järelejäänud keedukreem.
Lase jahedas mõned tunnid maitsestuda.

12.2.12

Ananassi-kohupiimakook




Põhi:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400 g vanillikohupiima
0,5 dl suhkrut
2 muna
u 200 g tükeldatud konservananasse
0,5 dl ananassikonservi vedelikku

Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks vahusta munad suhkruga ja lisa kohupiim.
Lao ananassitükid jahedast võetud põhjale ja vala täidis neile peale.
Küpseta 180 kraadi juures u 45 minutit.