25.5.12

Kohupiimakook vaarikatega



Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid

Kate:
400 g kohupiima
300 g maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 muna

Kaunistamiseks:
100 g külmutatud vaarikaid
1 želatiinileht
0,5 dl vett
2 tl suhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud puru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Katteks sega kohupiim ja jogurt. Lisa suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta segamini. Lisa ükshaaval segades juurde munad.
Vala kohupiimamass vormi ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit, kuni täidis on hüübinud. Lase koogil lõplikult jahtuda ning eemalda vormist.
Kaunistuseks paisuta želatiinileht külmas suhkruvees ning seejärel kuumuta seda samas vedelikus veevannil sulamiseni. Lase segul täielikult jahtuda. Aseta koogi keskele sulatatud vaarikad ja vala üle želatiiniseguga. Hoia serveerimiseni jahedas.