28.6.12

Rullbiskviit kohupiimaga



Põhi:
4 muna
150 g suhkrut
1 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g kohupiima
2 dl vahukoort
2 spl suhkrut

Biskviitpõhja jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisades vahustamise lõpupoole juurde suhkur. Sega õrnalt munavalgevahu hulka munakollased ja sõeludes ka omavahel ühendatud kuivained.
Tõsta saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures u 10 minutit. Kummuta valmis biskviitpõhi teisele küpsetuspaberile, keera kiiresti selle abil rulli ning lase jahtuda.
Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimaga.
Rulli biskviitpõhi tagasi sirgeks ning määri peale kohupiima-vahukooresegu. Nüüd rulli uuesti rulliks ning jäta kook vähemalt mõneks tunniks jahedasse maitsestuma. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut.

25.6.12

Keedukreemi-jõhvikatort



Põhi:
4 munavalget
50 g jahu
2 spl kartulitärklist
1 laim
1 tl küpsetuspulbrit
150 g suhkrut

Vahele:
1,5 dl jõhvikaid
0,5 dl suhkrut

Täidis:
5 dl piima
4 munakollast
4 spl jahu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:
jõhvikaid

Põhja jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisades vahustamise lõpupoole pool suhkrust ja laimimahl. Sega omavahel kuivained koos ülejäänud suhkruga ning seejärel lisa sõeludes munavalgevahu hulka.
Tõsta saadud tainas rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 160 kraadi juures 30 minutit. Jahuta valmis tordipõhi ja lõika kolmeks kihiks.
Püreesta jõhvikad suhkruga ning jaota pool saadud toormoosist esimesele (veega) immutatud tordikihile.
Keedukreemi jaoks löö munakollased 0,5 dl piimaga lahti ning sega jahuga. Kuumuta ülejäänud piim potis keemiseni (kuid ära keema lase!) ning tõsta tulelt. Lisa segades juurde munakollasesegu ja seejärel kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Maitsesta suhkrutega ning lase jahtuda.
Määri moosiga kaetud tordikihile 1/3 keedukreemist ning aseta peale järgmine kiht. Immuta, jaota peale teine osa toormoosist ning määri pool järelejäänud keedukreemist. Viimast kihti jällegi immuta ning kogu tordile (ka külgedele) määri ülejäänud keedukreem.
Kaunista jõhvikatega ning lase jahedas vähemalt mõni tund maitsestuda.

19.6.12

Suhkru-kaneelikattega rabarberimuffinid



Tainas:
2 muna
1,5 dl suhkrut
3,5 dl jahu
1 tl kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
natuke soola
1 dl sulavõid
1 dl piima
150 g rabarberit

Suhkru-kaneelikate:
1 dl suhkrut
3 spl jahu
1 tl kaneeli
30 g võid

Taina jaoks vahusta munad suhkruga ning lisa hulka sulavõi ja piim. Sega omavahel kuivained ning lisa munasegusse. Seejärel sega taignasse ka tükeldatud rabarberid.
Tõsta tainas 12 muffinivormi.
Katteks sega omavahel suhkur, jahu ja kaneel. Lisa tükeldatud või ning näpi sõrmedega puruks.
Kata muffinid saadud puruga ning küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

17.6.12

Võileivatort suitsukanaga



24 viilu rukkiröstsaia

Suitsukanatäidis:
2-3 suitsukanakoiba
100 g hapukoort
tilli

Juustutäidis:
200 g riivjuustu
1-2 küüslauguküünt
50 g majoneesi
50 g hapukoort

Munakate:
4 keedumuna
50 g majoneesi
50 g hapukoort

Kaunistuseks:
100 g hapukoort
tilli
meelepäraseid aedvilju

Laota kandikule 8 saiaviilu ning immuta veega.
Suitsukanatäidiseks haki kanakoivad väikesteks tükkideks ning sega hapukoore ja peenestatud tilliga. Määri saadud segu esimesele saiakihile ning laota peale järgmine kiht saiaviile.
Juustutäidiseks sega riivjuust purustatud küüslaugu, majoneesi ja hapukoorega ning määri jällegi immutatud saiakihile. Laota peale viimane kiht saiaviile ja immuta.
Munakatteks sega peenestatud keedumunad majoneesi ja hapukoorega ning kata sellega võileivatordi pind. Külgedele määri hapukoore-tillisegu ning kaunista.