26.10.12

Klassikaline juustukook



Põhi:
2 dl jahu
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 munakollane

Täidis:
1 kg maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 muna
3 spl jahu

Põhja jaoks sega omavahel jahu ja suhkur ning seejärel näpi hulka külm tükeldatud või. Lõpuks lisa munakollane ja töötle kiirelt ühtlaseks taignaks. Keera taigen kilesse ja hoia külmkapis u 1 tund.
Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit (kuni põhi muutub kuldseks).
Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust ja munad ning lisa hulka ka jahuga ühendatud suhkrud. Vala saadud segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 240 kraadi juures 10 minutit. Seejärel vähenda kuumust 140 kraadini ja küpseta veel 1 tund. Ava ahjuuks ja jäta kook sinna jahtuma.
Hoia juustukooki enne serveerimist jahedas.

14.10.12

Šokolaadi-vaarikatort



Põhi:
3 muna
80 g suhkrut
80 g jahu

Šokolaadikreem:
2,5 dl vahukoort
70 g tumedat šokolaadi (70%)
10 g želatiini
1 dl vett
50 g šokolaaditükke

Vaarikakreem:
400 g kohupiima
5 dl vahukoort
150 g suhkrut
20 g želatiini
2 dl vett
300 g külmutatud vaarikaid

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ning seejärel sega õrnalt hulka (sõeludes) jahu. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.Šokolaadikreemi jaoks kuumuta vesivannil šokolaad ning sega juurde vees paisutatud ja sulatatud želatiin. Ühenda šokolaadimass õrnalt vahustatud vahukoorega ja lisa hulka ka šokolaaditükid. Laota šokolaadikreem ühtlaselt küpsenud biskviidile ning aseta külmkappi.
Vaarikakreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga ning sega hulka kohupiim. Paisuta ja sulata želatiin vees ning lisa kohe kohupiimasegu hulka. Sega õrnalt juurde ka külmutatud vaarikad.
Pane vaarikakreem koogivormi kolmandaks kihiks ning aseta uuesti jahedasse. Lase tordil vähemalt mõned tunnid tarduda. Kaunista.