20.4.14

Kihiline porganditort toorjuustukreemiga



Porgandibiskviit:
500 g toorest porgandit (puhastatud kaal)
4 suurt muna
180 g suhkrut
näpuotsaga soola
180 g riisijahu
60 g kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
100 g õli

Laimi-toorjuustukreem:
540 g (3x180 g) maitsestamata toorjuustu
100 g kodujuustu
60 g hapukoort
70 g suhkrut
1 laimi mahl ja riivitud koor

Porgandibiskviidi jaoks koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel.
Sega munavahu juurde esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu.
Kalla 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u 25x30 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta nii veel kaks porgandibiskviiti.
Laimi-toorjuustuglasuuri valmistamiseks sega toorjuust, püreestatud kodujuust, hapukoor, suhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks.
Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale 1/3 toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem). Kata ka tordi ääred kreemiga ning hoia torti mõni tund külmkapis, et küpsetis maitsestuks.

1 kommentaar: