27.7.10

Tort "Päike"




4-5 apelsini
500 g kohupiima
2 dl vahukoort
20 g želatiini
apelsinimahla
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
250 g küpsiseid
marmelaadi

Koori apelsinid ja lõika põikipidi 0,5 cm paksusteks ratasteks. Vooderda anuma põhi ja küljed apelsinidega. Lahusta želatiin väheses apelsinimahlas ja jäta 10 minutiks paisuma. Seejärel pane see kuumavee anumasse. Vahusta kohupiim suhkrutega, lisa lahustunud želatiin, marmelaadi ja küpsise tükid ning soovi korral apelsini tükke ja marju. Lisa maitsestatud ja vahustatud koor. Tilguta apelsiniratastele pisut lahustunud želatiini. Vala mass kaussi ning lao peale siirupi või likööriga immutatud küpsised. Pane kook vähemalt 4 tunniks külmkappi. Serveerimiseks kalla kook anumast välja tordialusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar