30.12.13

Võileivatort heeringaga




1 päts musta vormileiba

Heeringatäidis:
200 g heeringafileed õlis
75 g hapukoort
25 g valget sibulat

Munatäidis:
3 muna
75 g võid
50 g majoneesi

Kate:
65 g hapukoort
135 g küüslaugumaitselist toorjuustu

Kaunistuseks:
allesjäänud leivaääred
tilli

Kõigepealt lõika leivaviiludelt ära ääred ning pane munad keema.
Valmista esimene täidis: haki heeringafileed ja sibul peenikeseks ning sega kokku hapukoorega.
Seejärel valmista teine täidis: koori keedetud munad ning püreesta koos või ja majoneesiga.
Laota leivaviilud tordialusele, immuta korralikult (veega) ning määri peale heeringasegu. Siis lao peale teine kiht, jällegi immuta ning määri peale munasegu. Seejärel pane peale viimane leivakiht ja immuta korralikult.
Hoia torti mõni tund (veelgi parem üleöö) külmkapis, et leivakihid tublisti pehmeneksid.
Katteks sega omavahel toorjuust ja hapukoor ning määri saadud kreem jahedast võetud tordi pinnale ja külgedele. Kaunista kuival pannil röstitud ning seejärel purustatud leivaäärte ja tilliga.

1 kommentaar:

  1. Oi kui hea õpetuse siit leidsin. Ülejäänud leivaääred kaunistuseks ära kasutada. Aitäh :)

    VastaKustuta