22.2.15

Kohupiimataskud



Keedutainas:
3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 muna

Täidis:
2 dl vahukoort
400 g vanillikohupiima
3 spl suhkrut
1 spl toasooja võid

Keedutaina valmistamiseks lase potis vesi koos või ja soolaga keema. Tõsta seejärel tulelt ning lisa ühekorraga jahu. Sega kiiresti ühtlaseks (kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ning moodustab ühtlase palli) ja lase tainal pisut jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv. Pritsi tordipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes kahe sõrme jämedused ribad. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit, seejärel alanda kuumust 200 kraadile ning küpseta veel 12 minutit. Pärast küpsemist lülita ahi välja, kuid jäta valminud tuuletaskud lahtise ahjuuksega u 5 minutiks ahju seisma (nii ei vaju küpsetised kokku).
Täidise jaoks sega kohupiim või ja 1 spl suhkruga. Seejärel vahusta vahukoor 2 spl suhkruga ning sega hulka kohupiimale. Lase täidisel külmkapis natuke seista, et segu pisut taheneks.
Täida jahtunud tuuletaskud tordipritsi abil kohupiimaseguga ning puista üle tuhksuhkruga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar