29.6.14

Hõrk kohupiimakook



Põhi:
300 g jahu
200 g võid
100 g suhkrut
1 muna
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla

Kate:
600 g maitsestamata kohupiimakreemi
400 g maitsestamata tummist jogurtit (Saare)
200 g suhkrut
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
1 spl tärklist

Põhjaks valmista tavaline muretainas. Sõelu jahu lauale, pane peale suhkur ja tee tekkinud kuhja keskele süvend, kuhu löö sisse muna ning lisa ka sidrunimahl. Lõpuks aseta peale külmad võitükikesed. Haki kõik suure noaga ühtlaseks ja sõtku kätega kiiresti tainaks. Mässi valmis tainas kilesse ja aseta umbes tunnikeseks külmkappi.
Kui tunnike möödas, võta tainas jahedast välja ja kata sellega kandilise lahtikäiva koogivormi põhi. Nüüd aseta vorm uuesti külmkappi ja asu koogikatet tegema.
Katte jaoks eralda kõigepealt munakollased valgetest. Vahusta munakollased koos suhkrutega heledaks vahuks ja lisa juurde kohupiimakreem. Sõelu kohupiimasegu hulka tärklis ning sega läbi. Nüüd sega õrnalt kreemi sisse ka jogurt. Viimaks vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega väga õrnalt kohupiimasegu hulka.
Nüüd küpseta külmast võetud tainast 220 kraadi juures 10 minutit ning kui see tehtud, pane peale kate ja pane kook uuesti ahju, nüüd 175 kraadi juurde, küpsema. Küpseta u 45 minutit. Lase valmis koogil natuke aega lahtise uksega ahjus "puhata" ning võta siis välja jahtuma.
Serveeri täiesti jahtunult.


1 kommentaar: