24.6.14

Nadja napoleon




Põhjad:
250 g võid
250 g hapukoort
350 g jahu

Kreem:
1l piima
300 g suhkrut
4 spl jahu
4 muna
2tl vanillsuhkrut
2tl konjakit
u 50 g võid

Taina jaoks haki külm või ja jahu omavahel purutaoliseks massiks ning seejärel sega hulka hapukoor. Hoia tainast umbes tund aega külmkapis. Nii kaua, kui tainas jahedas taheneb, tee valmis keedukreem.
Kreemi valmistamiseks mõõda eraldi kaussi 200 ml külma piima. Lisa hulka munad, jahu ja suhkrud ning vispelda korralikult segamini. Ülejäänud 800 ml piima kuumuta suures potis keemiseni (tuleb hoolega jälgida, et piim üle ei keeks - see käib päris ruttu!). Kui piim on keema läinud, keera kuumust vähemaks ning lisa pidevalt segades hulka eelnevalt valmis tehtud piima-munasegu. Nüüd hoia potti tasasel tulel nii kaua, kuni kreem pakseneb (segu tuleb kogu aeg segada, soovitavalt vispliga). Kui kreem on piisavalt paks, tõsta pott pliidilt ning sega juurde konjak. Lase mikstuuril täielikult maha jahtuda.
Kui umbes tunnike möödas, võta tainas külmkapist välja ja jaga jahusel laual 8 osaks. Rulli iga osa küpsetuspaberil õhukeskes (ei pea olema ühtlaslet ümmargune) ning aseta peale soovitud läbimõõduga taldrik või küpsetusvormi põhi (mina kasutasin 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja). Eriti mugav on, kui lõigata küpsetuspaber samuti 8 tükiks, et igal tainapallil oleks eraldi paber, mille peal seda rullida ja millega koos seda pärast ka ahju panna! Nüüd lõika terava noaga selle eseme järgi välja ümmargune tainakiht ning jäta kogu tainas koos allesjäänud tainaäärtega sellessesamasse kohta, kus nad on (ära tee tainaäärtega midagi, sest pärast küpsetamist on neid vaja puru tegemiseks). Tee kahvliga taina sisse ka auke, et põhi küpseks ühtlaselt. Küpseta iga põhi eraldi 220 kraadi juures 5-7 minutit või kuni põhjad on kuldpruunid. VAATA PÕHJADE TEGEMIST SIIT: http://gotovim-doma.ru/view.php?r=1000-recept-tort-napoleon
Kui kreem on jahtunud lisa hulka toasoe või ja mikserda ühtlaseks - mikstuur muutub õhulisemaks!
Kui ka põhjad on kenasti jahtunud, pane tort kokku (põhi - kreem - põhi - ...). Kõige pealmine kiht ja ääred kata ühtlaselt kreemiga ning kaunista purustatud tainaäärtega.
Hoia torti soovitavalt üleöö külmkapis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar