5.7.11

Beseekattega rabarberikook




Põhi:
100 g võid
2 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni

Täidis:
500 g rabarbrit
1 dl suhkrut

Kate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Põhja tegemiseks sulata kõigepealt või. Mikserda munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi. Sega kuivained omavahel ning lisa tainale. Kalla tainas lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale.
Katteks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur kolmes jaos aeg-ajalt vahustades, kuni besee on läikiv. Määri besee rabarbritele.
Küpseta 150 kraadi juures umbes 15-20 minutit, kuni besee on veidi kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar