20.8.11

Daim-kook




Põhi:
2 muna
2 dl suhkrut
40 g sulavõid
2,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3/4 dl piima

Vormi määrimiseks:
toasooja võid
(50 g mandli-või metspähklilaaste)

Täidis:
1,5 dl vaniljekastmepulbrit
3,5 dl vett või piima
80 g purustatud Marabou Daimi

Glasuur:
80 g Daimi
0,5 dl piima

Kaunistuseks:
40 g Daimi

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulavõi ja omavahel segatud kuivad ained ning piim. Määri küpsetsuvormi (Ø 24cm) põhi ja servad pehme võiga ja soovi korral vooderda servad mandli- või pähklilaastudega. Kalla tainas vormi ja küpseta 200° C ahjus 10 minutit. Kummuta leige põhi vormist välja ja lõika pooleks.
Täidise tegemiseks sega vaniljekastmepulber vee või piimaga. Lase hetk paisuda. Purusta šokolaad. Määri vaniljekreem põhjale ja puista üle Daim-puruga. Tõsta teine pool põhja peale.
Glasuuri valmistamiseks tükelda šokolaad potti, lisa piim ja kuumuta seni, kuni šokolaad on sulanud. Jahuta veidi, et segu muutuks paksemaks ja määri siis koogile. Puista peale veel purustatud Daimi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar