250 g heledaid küpsiseid (Selga)
75 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata kohupiimapastat
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 želatiinilehte + 0,5 dl külma vett
Kate:
0,5 l (300 g) mustikaid
1 dl suhkrut
1 spl tärklist + 1 spl külma vett
Põhja jaoks purusta küpsised, lisa toasoe või ning sega ühtlaseks. Suru saadud segu 24 cm läbimõõduga lahtikäiva (kandilise) koogivormi põhjale ja tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks vahusta vahukoor tavalise suhkruga ning sega juurde kohupiimapasta ja vanillisuhkur. Paisuta želatiinilehti külmas vees ning seejärel sulata need samas vedelikus. Lisa kuum želatiinisegu pidevalt segades kohupiimakreemi hulka. Kalla täidis küpsisepõhjale ning aseta koogivorm paariks tunniks jahedasse.
Katte jaoks pane mustikad koos suhkruga potti ning lase tekkival mahlal keema tõusta. Seejärel sega kiiresti hulka vees lahustatud tärklis ning kuumuta segu paksenemiseni. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Lõpuks laota tarretunud koogile peale mustikasegu ning pane vorm veel mõneks tunniks tagasi jahedasse, et kook paremini maitsestuks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar