26.10.12

Klassikaline juustukook



Põhi:
2 dl jahu
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 munakollane

Täidis:
1 kg maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 muna
3 spl jahu

Põhja jaoks sega omavahel jahu ja suhkur ning seejärel näpi hulka külm tükeldatud või. Lõpuks lisa munakollane ja töötle kiirelt ühtlaseks taignaks. Keera taigen kilesse ja hoia külmkapis u 1 tund.
Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit (kuni põhi muutub kuldseks).
Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust ja munad ning lisa hulka ka jahuga ühendatud suhkrud. Vala saadud segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 240 kraadi juures 10 minutit. Seejärel vähenda kuumust 140 kraadini ja küpseta veel 1 tund. Ava ahjuuks ja jäta kook sinna jahtuma.
Hoia juustukooki enne serveerimist jahedas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar