21.9.12

Meekook



Taigen:
2 muna
2 dl suhkrut
2 spl mett
100 g võid
8-9 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
600-700 g (20%) hapukoort
2 dl suhkrut

Vahusta munad suhkruga. Sulata või ning sega kohe (kuumalt) hulka mesi, et ka see sulaks ja võiga seguneks. Siis lisagi munavahule juurde soe sulavõi-meesegu ja ka küpsetuspulbriga ühendatud jahu. Sõtku valmis sitke taigen.
Rulli saadud taigen õhukeselt plaadile (sellest kogusest saab kaks üsna suurt plaaditäit).
Küpseta 180 kraadi juures 10-12 minutit (kuni taigen on helepruun). Ahjust välja võttes lõika taignaplaadil kohe ära servad (et need hiljem purustada) ning seejärel poolita, et tekiks kaks kihti. Korda sama ka teise plaaditäiega (kokku tuleb 4 kihti).
Täidiseks sega hapukoor suhkruga ja määri jahtunud koogikihtidele. Kõige pealmisele hapukoorekihile puista purustatud taignaservad. Lase koogil vähemalt üks ööpäev jahedas maitsestuda.