22.8.11

Ricotta-jogurti-mustikakook




Põhi:
100 g võid
1,5 spl suhkrut
natuke soola
1 munakollane
2,5 dl jahu

Täidis:
250 g ricotta kohupiimapastat
350 g maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
1,5 tl vanillisuhkrut
3 spl jahu
3 munakollast
4 munavalget
3 dl mustikaid
1 tl tärklist

Kõigepealt haki taina jaoks või jahuga segamini. Lisa ülejäänud ained ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru see 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhja. Tee kahvliga augud ning pista 180 kraadisesse ahju. Küpseta seni, kuni põhi muutub õrnalt pruunikaks.
Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga (seda on kergem teha, kui lisada hulka natukene maitsestamata jogurtit). Seejärel sega hulka ricotta, jahu ja maitsestamata jogurt. Lõpuks lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kata põhi poole koguse ricotta-jogurtiseguga. Siis puista peale tärklisega läbisegatud mustikad. Mustikate peale pane ülejäänud segu. Küpseta 180 kraadises ahjus u 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar