20.10.13

Heeringatort kodujuustuga



Põhi:
8-10 viilu musta leiba

Täidis:
200 g heerigafileed (õlita)
1 punane sibul
2 marineeritud kurki
punt tilli ja murulauku
200 g kodujuustu
2 dl hapukoort
2 dl vahukoort
pipart
5 želatiinilehte
0,5 dl piima

Kaunistuseks:
1 punane sibul
2 keedumuna
tilli

Lao leivaviilud tihedalt 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja (vajadusel lõika parajaks).
Tükelda heeringas, sibul, kurk ja till. Lisa hapukoor, kodujuust ja vahustatud koor. Sega läbi ja maitsesta pipraga. Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees, seejärel sulata need (kuivemaks pigistatuna) kuumas piimas. Lase pisut jahtuda ja nirista segades täidise hulka. Vala segu põhjale ja lase vähemalt 5 tundi külmas seista. Kaunista sibularataste, hakitud muna ja tilliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar