17.6.14

Marmor-jäätisetort



Põhi:
7 dl paisutatud riisi (šokolaadimaitselisi)
150 g piimašokolaadi

Kate:
2 l vanillijäätist

Vahele ja kaunistuseks:
karamelli- ja šokolaadikastet

Põhja jaoks sega riisikrõbinad sulatatud šokolaadiga ning suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning lase natuke jahedas tahkuda.
Katte valmistamiseks hoia jäätist nii kaua toasoojas, kuni see muutub pehmemaks. Määri 1 l jäätist jahedast võetud koogipõhjale ühtlaselt laiali. Nirista sellele kihile peale nii karamelli- kui ka šokolaadikastet. Nüüd määri peale ka ülejäänud jäätis (tekib neli kihti: krõbinad - jäätis - kastmed - jäätis).
Kaunistuseks nirista kastmeid ka kõige pealmisele kihile ning tõmba ettevaatlikult väikese hambatikuga nii, et tekiks marmorlik muster.
Aseta tort sügavkülmikusse.
Enne serveerimist lase tordil toasoojas pehmeneda, et oleks parem lõigata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar