20.7.11

Karjala pirukad




Tainas:
2 dl vett
1 tl soola
5 dl rukkikroovjahu

Täidis:
5 dl vett
5 dl piima
2 dl pudruriisi
1,5 tl soola

Määrimiseks:
kuuma piima
sulavõid

Taina jaoks sega vesi, sool ja jahu omavahel. Sõtku sitkeks taignaks. Jaga taigen 14 võrdseks osaks. Rulli õhukesteks, ovaalseteks tükkideks. Määri täidis iga tainatüki keskele, keera servad peale ja vormi need sõrmedega laineliseks. Küpseta 210 kraadi juures umbes 20 minutit või kuni pirukad hakkavad kuldseks muutuma. Kasta valmis pirukad kuuma piima sisse ja pane rätiku alla pehmenema. Määri sulavõiga ning serveeri suures kausis.

1 kommentaar:

  1. Ohoo, suur töö ära tehtud. Ja kindlasti väga maitsvad. Tubli!!!

    VastaKustuta