24.9.11

Kringel




Tainas:
25 g pärmi
4 spl suhkrut
50 g võid
2,5 dl piima
2 muna
6 kl jahu
1 tl kardemoni
veidi soola

Vahele:
100 g võid
1 kl suhkrut
150 g rosinaid
kaneeli

Glasuur:
150 g tumedat šokolaadi
3 spl piima

Taina jaoks sega pärm ja suhkur segamini munade ja sulatatud võiga. Lisa piim, sool ja kardemon. Lõpuks lisa jahu ja sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Jäta tainas 10 minutiks toasooja seisma. Siis aseta pooleks tunniks külmkappi.
Rulli tainas suureks ristkülikuks, kuhu määri tosooja või-suhkru segu ning laota peale pestud ja leotatud rosinad. Raputa peale kaneeli. Keera kõik rulli ja lõika pikuti pooleks. Palmi rull kringliks nii, et lõikekoht jääb kogu aeg peale.
Küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit.
Glasuuri tegemiseks sulata šokolaad piimaga ja nirista ahjust tulnud kringlile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar