16.10.11

Sefiiritort




Põhi:
4 muna
4 spl suhkrut
2 spl jahu
2 spl kartulitärklist

Täidis:
200 g vanillikohupiima
2 dl vahukoort
1 spl suhkrut
1-2 banaani

Sefiir:
3 munavalget
3 dl suhkrut
pool klaasi vett (või mahla)
u 0,5 tl sidrunhapet

Biskviidi jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa edasi vahustades eraldi juurde suhkur ja munakollased. Sega sõeludes käsitsi juurde eelnevalt ühendatud jahu ja kartulitärklis, ettevaatlikult munavahtu alt üles tõstes. Vala saadud tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võitatud koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Jahuta.
Lõika tordipõhi kaheks kihiks, aseta esimene kiht tordialusele ja immuta (veega).
Täidiseks vahusta vahukoor suhkruga ja sega see läbi kohupiimaga. Lõika banaan(id) tükkideks ja pane need immutatud tordipõhjale. Banaanitükkide peale määri kohupiima-vahukooresegu. Täidise peale aseta teine biskviidikiht (pealmine koorikukiht allpool) ning jällegi immuta.
Sefiiri valmistamiseks keeda veest, suhkrust ja sidrunhappest siirup. Keeta tuleb u 10 minutit (peaasi, et siirup ei hakkaks karamellistuma, muidu võib sefiir mõru jääda). Kui siirup valmis, tuleb hakata ruttu munavalgeid vahustama. Kui munavalged on vahustatud tugevaks vahuks, lisa niristades hulka kuum siirup, ise samal ajal muudkui edasi vahustades. Vahustada tuleks mitu minutit (kuni sefiir on tugev ja pealtvaadates pritsimiseks sobilik).
Kaunista tort saadud sefiiriga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar