Põhi:
150 g võid
1,5 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima

Beseekiht:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g mandlilaaste

Vahele:
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut
400 g ricottat
u 200 g vaarikaid (külmutatud)

 
Valmistamine:
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa jahu piimaga vaheldumisi tainale ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri tainas ühtlase kihina sinna peale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa, pidevalt edasi vahustades hulka ka suhkur ja vanillisuhkur. Määri besee ettevaatlikult poolele taignakihile. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit.
Võta küpsenud põhi ahjust välja, lase täielikult jahtuda, siis lõika pooleks. Aseta ilma beseeta kiht alusele.
Täidiseks vahusta vahukoor suhkrutega ja lisa hulka ricotta. Sega õrnalt läbi ning määri saadud segu koogipõhjale. Peale laota vaarikad. Aseta peale beseega kiht.
Hoia torti serveerimiseni jahedas.


0 kommentaari:

Postita kommentaar