15.5.11

Juustusarved




1 dl piima
25 g presspärmi
1/2 muna
1/2 tl soola
3 dl jahu
riivjuustu

määrimiseks muna
kaunistamiseks seesamiseemneid

Sega pärm külma piimaga. Klopi hulka pool muna, sool ja jahu. Sõtku ühtlaseks taignaks ja pane 30 minutiks külmkappi. Rulli taigen ümmarguseks, 30 cm läbimõõduga kettaks. Jaga taigen noaga 8-ks osaks. Keera kolmnurgad sarvedeks, alustades laiemast otsast. Keera veidi kaarde ja aseta ahjuplaadile. Lase neil mõni aeg kerkida, määri munaga ja raputa peale seesamiseemneid. Küpseta 210 kraadi juures u 10 minutit.

14.5.11

Kirju koer




3 pk heledaid küpsiseid (Selga)
2 pk (150 g) marmelaadi
metspähkleid
100 g mõru šokolaadi
3 spl naturaalset kakaod
1/2 purki kondenspiima
200 g sulatatud võid

Tükelda enamus küpsistest ning vaid osa purusta. Lisa kakao, tükeldatud marmelaad, metspähklid ja šokolaad. Viimasena sega hulka kondenspiim ja sulatatud või. Pane saadud mass leiva- või saiakotti ja suru toruks.Pane mõneks tunniks külma.

Tuunikalapirukas




Põhi:
75 g võid
2 dl jahu
0,25 tl soola
2 spl külma vett

Täidis:
1 väike porru
1 tuunikalakonserv vees
100 g riivjuustu
3 muna
1 dl piima
kirsstomateid

Põhja jaoks sega toasoojad võitükid jahu ja soolaga. Lisa vesi ja töötle tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga ümmarguse vormi põhja ja äärtele. Haki porru, prae see õlis pehmeks, laota tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ja siis riivjuust. Sega kokku piima-munasegu ning vala see pirukale. Kõige peale laota pooleks lõigatud kirsstomatid. Küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit. Serveeri soojalt.