6.8.12

Apelsini-šokolaaditort



Põhi:
150 g šokolaadiküpsiseid
50 g võid

Täidis:
1,5 apelsini
3 dl vahukoort
350 g tumedat šokolaadi
400 g vanillitoorjuustu
1 dl suhkrut

Kaunistuseks:
1,5 apelsini

Kata 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru saadud segu koogivormi põhja ning tõsta see täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Koori apelsinid (3 tk) ja eralda sektorid üksteisest. Lõika pooled apelsinisektorid täidise jaoks tükkideks. Ülejäänud jäta alles koogi kaunistamise jaoks.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sulata šokolaad vesivannil ning ühenda see kiiresti toorjuustuga (mikserdades). Seejärel lisa šokolaadi-toorjuustusegule segades hulka vahukoor ning apelsinitükid.
Tõsta täidis vormi ja tasanda pind. Lase tordil soovitavalt üleöö jahedas tarretuda. Kaunista pikupidi pooleks lõigatud apelsinisektorite (lõikepind ülespidi) ja šokolaadiga.


1 kommentaar: