27.6.11

Ricotta-rabarberikook




Põhi:
100 g toasooja võid
50 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Kate:
250 g ricotta kohupiimapastat
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
300 g tükeldatud rabarberit
2 spl suhkrut

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ning jätka vahustamist kuni muna täieliku segunemiseni. Lisa hapukoor ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jagu ning töötle ühtlaseks tainaks.Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga ning suru taigen selle põhjale ja äärtele.
Katte jaoks sega omavahel ricotta kohupiimapasta, suhkur, vanillisuhkur ja muna ning vala põhjale.
Tükelda rabarber ning raputa ühtlaselt ricottakihile. Kõige peale raputa 2 spl suhkrut. Soovi korral võib suhkrule eelnevalt ka väheke kaneeli lisada.
Küpseta kooki 200 kraadi juures u 40 minutit või kuni ääred on kuldpruunid.
Tõsta ahjust välja ja lase maha jahtuda.

1 kommentaar:

  1. Kasutasin kaneeli asemel kogemata tšillit. Väga hea ja pikantne oli. Teen nii teinekordki.

    VastaKustuta