28.8.11

Metsaseene-porgandipirukas




Tainas:
20 g presspärmi
3 dl sooja vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
500 g nisujahu
1 dl õli

Täidis:
500 g kupatatud metsaseeni
300 g riivitud porgandit (u 3 tk)
1 suurem sibul
soola
pipart

Määrimiseks:
muna

Taina jaoks sega kausis soe vesi koos murendatud pärmiga. Lisa suhkur, sool ja jahu ning sõtku ühtlaseks. Sõtkumise lõpupoole lisa õli. Kata tainapall puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.
Täidise tegemiseks riivi köögikombainis porgand, tükelda seened ja sibul ning kuumuta suurel pannil vähese õli sees seni, kuni sibul ja porgand pehmenema hakkavad. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta pann tulelt ning lase segul jahtuda.
Sõtku kerkinud pärmitainas kergelt jahusel laual õrnalt läbi, siis rulli õhukeseks ristkülikuks. Kata umbes pool tainaplaadist seenetäidisega, siis tõsta teine tainapool peale.
Tõsta pirukas ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane ahi sooja 200 kraadi juurde. Sel ajal lase pirukal kerkida.
Pintselda pealt munaga ning küpseta 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar