10.8.11

Pariisi õunakook




Tainas:
1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanill- või vanilliinsuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 g õunu

Kate:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 g võid
(soovi korral 1 tl kaneeli)

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Taina jaoks sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa muna, õli ja piim ning töötle ühtlaseks. Nüüd koori, puhasta ja viiluta õunad. Sega õunaviilud tainasse ning vala koogivormi. Küpseta ahjus u 25 minutit. 
Vahepeal tee valmis kate. Sega omavahel suhkur, muna, sulatatud või ja soovi korral ka kaneel ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar