25.6.12

Keedukreemi-jõhvikatort



Põhi:
4 munavalget
50 g jahu
2 spl kartulitärklist
1 laim
1 tl küpsetuspulbrit
150 g suhkrut

Vahele:
1,5 dl jõhvikaid
0,5 dl suhkrut

Täidis:
5 dl piima
4 munakollast
4 spl jahu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:
jõhvikaid

Põhja jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisades vahustamise lõpupoole pool suhkrust ja laimimahl. Sega omavahel kuivained koos ülejäänud suhkruga ning seejärel lisa sõeludes munavalgevahu hulka.
Tõsta saadud tainas rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi ning küpseta 160 kraadi juures 30 minutit. Jahuta valmis tordipõhi ja lõika kolmeks kihiks.
Püreesta jõhvikad suhkruga ning jaota pool saadud toormoosist esimesele (veega) immutatud tordikihile.
Keedukreemi jaoks löö munakollased 0,5 dl piimaga lahti ning sega jahuga. Kuumuta ülejäänud piim potis keemiseni (kuid ära keema lase!) ning tõsta tulelt. Lisa segades juurde munakollasesegu ja seejärel kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Maitsesta suhkrutega ning lase jahtuda.
Määri moosiga kaetud tordikihile 1/3 keedukreemist ning aseta peale järgmine kiht. Immuta, jaota peale teine osa toormoosist ning määri pool järelejäänud keedukreemist. Viimast kihti jällegi immuta ning kogu tordile (ka külgedele) määri ülejäänud keedukreem.
Kaunista jõhvikatega ning lase jahedas vähemalt mõni tund maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar