11.12.11

Lumevahune kohupiimakook




Põhi:
125 g jahu
60 g suhkrut
näpuotsatäis soola
60 g võid
1 munakollane

Täidis:
1 dl suhkrut
2 spl jahu
2 spl toasooja võid
400 g kohupiimapastat (maasikamaitselist)
1 muna
1 munakollane
3 spl hapukoort

Kate:
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut

Põhja jaoks sega kuivained, näpi hulka või ning lisa munakollane. Sega kõik purutaoliseks massiks ning kata sellega (24 cm läbimõõduga) lahtikäiva koogivormi põhi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 7 minutit.
Täidise tegemiseks sega omavahel suhkur, jahu ja toasoe või. Lisa ülejäänud ained ning töötle ühtlaseks. Vala täidis eelküpsenud põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 minutit.
Katte valmistamiseks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Seejärel lisa (ise pidevalt vahustades) juurde vähehaaval tuhksuhkur. Vahusta seni kuni segu muutub läikivaks. Aseta saadud segu koogile ning küpeta veel 180 kraadi juures 7 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda.

3.12.11

Kohukesed



200 g vanillikohupiima (mitte pastat)
25 g toasooja võid
suhkrut

katmiseks u 100 g šokolaadi

Sulata vesivannil šokolaad ja pintselda sellega isetehtud 5 papi-fooliumivormi (pooleks lõigatud WC-paberirullid vooderdatud fooliumiga). Lase külmkapis tahkuda. Samal ajal sega omavahel täidise jaoks vajalikud ained ning täida nendega jahedast võetud vormid. Pane need nüüd sügavkülma tahenema ja siis pintselda pealt ülejäänud šokolaadiga.
Aseta kohukesed jällegi tavalisse külmkappi ja hoia seal seni, kuni need on piisavalt tugevad, et vormidest välja võtta ning sööma asuda.


Pitsa suitsukanaga




Põhi:
25 g presspärmi
300 g jahu
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
3 spl õli
1 klaas sooja vett

Kate:
tomatikastet
3 suitsutatud kanakintsu
1 purk šampinjone
2 tomatit
1 sibul
pitsamaitseainet
200 g riivjuustu

Põhja jaoks sega pärm sooja veega ning lisa suhkur ja sool. Sõtku juurde jahu ja õli ning vormi tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ümmarguseks.
Määri põhjale ketšupit ja aseta peale eelnevalt puhastatud ja tükeldatud suitsukana. Siis lisa šampinjonid, lõigutud tomatid ja sibul ning raputa peale pitsamaitseainet.
Lõpuks pane peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.